KILLER: Sickeningly Pretty & Unpleasantly Vain

KILLER
Sickeningly Pretty & Unpleasantly Vain
Universal

Killerin joka paikasta tursuava All I Want on erittäin vastenmielinen kappale. Sen tarttuvuus on maksimaalista tehoa ja tuhat kertaa kuultu kertosäe muistuttaa niin montaa eri biisiä, että varsinaista ryöstölähdettä on mahdoton selvittää. Sickeningly Pretty -levystä se tosin antaa melko väärän kuvan. Killer kun pyrkii "rokkaamaan" astetta rankemmin, vaikka todellisella rock'n'rollil-la ei tämän kanssa ole tietenkään mitään tekemistä. Ettehän te sitä tosin edes kuvitelleet, ettehän?
On vaikea sanoa, kuinka paljon Killerin musiikissa on henkilöiden omaa ambitiota mukana, niin läpisoitetulta ja kaavoitetulta levy kuulostaa. Onko markkinointi-osaston ukoilla sitten ollut näppinsä pelissä vai lieneekö nuorten oma musiikkimaku näin konservatiivisista ja puhtoista? Itse veikkaisin ensimmäistä, sillä tuskin näin särmätön Killer livenä on.
Ammattimaisen kuorrutuksen alta paljastuu tarkemman kuuntelun jälkeen amatöörimainen kompurointi. Vokalisti Siirin lausunta ei läpäise maailmanvalloituskriteerejä, ja kun tekstitkin tarjoilevat huvittavia Scorpions-henkisiä ankkoja, kuten "Rock like a hurricane" ja "I am no superhuman, I won't live forever", ei voi kuin todeta, että nyt ollaan erittäin heikoilla jäillä. Jyrki-kansa kiittää, minä en.