KILLSWITCH ENGAGE: Disarm The Descent

Arvio julkaistu Soundissa 4/2013.
Kirjoittanut: Eero Kettunen.

Arvio

KILLSWITCH ENGAGE
Disarm The Descent
Roadrunner

Killswitch Engagen levytysuran kirkkain kruunu As Daylight Dies (2006) on etääntynyt vuosien saatossa kauniiksi muistoksi. Melodisen metalcoren huoneissa herroina liikkunut jenkkiyhtye ei välttämättä päässyt genrensä ulkopuolella siihen asemaan, että uusia tuotoksia jaksaisi odottaa kolmea tai neljää vuotta. Valtavirrassa tikittävä kello on verkkaisesti julkaiseville metallibändeille vielä armottomampi.

Kuudennelle levylleen Killswitch Engage sai koottua riveihinsä yhtyeen alkuperäisen laulajan Jesse Leachin. Viime vuonna häipyneen Howard Jonesin tasoinen laulaja hän ei ole, mutta miehen aiempaan eroamiseen osaltaan johtaneet ääniongelmat ovat historiaa ja myös modernin studioteknologian avustuksella hän suoriutuu urakastaan bändin terävän soiton keulassa.

Killswitch Engage palaa vihaisella tuulella. Disarm The Descent esittelee suhteellisen brutaaliakin mättöä sisältäviä osuuksia. Välillä mennään blastbeatilla, mutta sitten saatetaan vaihtaa Maiden-laukkaan. Toki levyltä löytyy mukavasti melodisuutta, viimeisteltyjä riffejä ja vetäviä kertosäkeitä. Kill­switch Engagen ytimekkääseen biisintekotaitoon voi luottaa ja se nostaa bändin aika komeasti takaisin kuvioihin.

Lisää luettavaa