KILLSWITCH ENGAGE: Incarnate

KILLSWITCH ENGAGE
Incarnate
Roadrunner

Metalcoren grand old man teki tulevaisuuttaan silmällä pitäen ainoan oikean ratkaisun kiinnittäessään alkuperäisen vokalistinsa Jesse Leachin paikkansa jättäneen Howard Jonesin tilalle. Tätä seurasi vielä todella kovatasoinen, jopa genreä määrittäneen Alive Or Just Breathingin (2002) haastanut albumi Disarm The Descent (2013).

Leachin paluulevyn seuraaja kuulostaa vain ja ainostaan Killswitch Engagelta – mutta niin kyllä kuulosti myös se surullisenkuuluisa toinen nimetön levy. Jos Jonesin joutsenlaulua määritti epäinspiroituminen ja jopa tylsistyminen, vaikuttaisi Incarnaten ongelma sijaita vastapäisessä päädyssä. Into kuuluu mutta sisältö ei. Eritoten slovariosastolla laahaa ja pahasti, ja näiden lähinnä odottaa loppuvan. Muutenkin kokonaisuutta hallitsee ihmeellinen keskitempo ja diversiteetin puute.

Ei bändiä toki ole aiemminkaan päässyt uudistumisesta tai monimuotoisuudesta syyttämään, mutta parhaimmillaan kitaristi/säveltäjä Adam Dutkiewicz vuolee otelaudastaan silkkaa kultaa. Ensimmäisinä näytteinä ilmoille päästetyt Strength Of The Mind ja Hate By Design kuulostivat siltä kuuluisalta myrskyvaroitukselta, mutta osoittautuivatkin pitkäsoiton mielenkiintoisimmiksi raidoksi. Nyt kävi näin.