KOMETA: A Strange Revelation

KOMETA
A Strange Revelation
Megamania

90-luvun vaihtoehtoisesti meluisa kitararock on luultavasti ollut Kometan laulajakitaristin ja kappaleentekijän Olavi Vänttisen tärkeiden vuosien soundtrack. Yhtye kuulostaa hyvinkin omapäiseltä ja modernilta, mutta kappaleissa väijyy sama räyhähenki kuin Nirvanan kieroimmissa jurnutuksissa tai Melvinsin ysärijyräyksessä. Painavaa kolinaa ja surinaa piisaa, mutta riffeissä ja kompeissa pysyy svengaava imu. 

Parhaimmillaan bändi onkin kuljettaessaan biisejään mukavasti nykivällä riffimoottorilla. Tällöin kauniiksikin äityvät lauluharmoniat ja svengaava instrumenttiruhjonta muodostavat omaperäisen ja vastustamattoman yhdistelmän. Aloitusbiisi Jet Pack ja 70-lukulaisella jytäkertsillä varustettu Sweet Heat ovat hienoja esimerkkejä Kometan parhaasta ominaislaadusta. Levyn eeppisemmät ja äkkivääremmät elementit tuntuvat kaipaavan trion kiistatonta livevoimaa taakseen.

Jos maailmassa olisi oikeutta, A Stran­ge Revelationin rouhea mutta melodinen rock tavoittaisi kuulijoita indienörttien lisäksi ainakin metalliäijistä, stonerhipeistä, ketjulompakkorokuista ja emoteineistä.