LEMMENPYSSYT: III

LEMMENPYSSYT
III
Lemmenpyssyt

Lemmenpyssyjen kierrätysrock terävöityy levy levyltä. Kolmannella albumillaan yhtye paiskoo riffikästä hardrockiaan niin positiivisella antaumuksella, että siitä nauttiminen osoittautuu houkuttelevammaksi vaihtoehdoksi kuin sen edustaman lajityypin kuluneisuuden päivittely.

Lemmenpyssyt luo yksinkertaisista ja kliseisistä aineksista jotain raikasta aivan kuin komeetan nopeudella parhaat päivänsä elänyt The Darkness ja australialainen Wolfmother. Sama vilpittömyys tuntuu ulottuvan myös biisien sopivan eroottisesti latautuneisiin tyttö-poika -teksteihin.

Kekseliäästi live- ja studioäänityksiä päällekkäin kasaamalla synnytetty Lemmenpyssyt III on kaikessa ennalta arvattavuudessaankin hykerryttävän mutkattomasti toimiva kokonaisuus. Levyn kylkiäisenä tuleva dvd näyttää videoineen ja livetaltioineen, että tamperelaisnelikko on asialla tositarkoituksella mutta ei tosikkona. Tähtäimeen-biisin machoutta tavoitteleva ja Johannan oraalinen kuvitus kielivät huumorin läsnäolosta.

Vaikka trendikkyys onkin Lemmenpyssyistä tipotiessään, niin etenkin tappavalla riffillä varustettu Asemalla ja Motörhead-jyrän ja The Damnedista muistuttavan punkpaahdon sekasikiönä kaahaava Riistaa todistavat yhtyeen osaavan asiansa.