Levyarvio: Benedictionin hyppy nykypäivään – Death metal -veteraanin uusin on ammattitaitoinen mutta mielikuvitukseton

Benediction
Scriptures
Nuclear Blast

Nimestään huolimatta Benedictionin Scriptures ei ole kristillistä musiikkia, vaan brittiläisten death metal -veteraanien uusi levy. Napalm Deathin Barney Greenwayn ensimmäinen bändi on ollut kasassa jo vuodesta 1989, mutta studioalbumeja on 90-luvun jälkeen tippunut aika sporadisesti. Edellisestä Killing Musicista on jo 12 vuotta. Siinä ajassa puolet miehistöstäkin on vaihtunut.

Vuosien varrella loputkin grindcoren rippeet ovat jääneet matkasta ja uuden rumpalin Gio Durstin ja basisti Dan Baten mukana sävellyksellisesti ollaan liikuttu vielä Killing Musiciakin lähemmäksi modernia death metalia. Muun muassa Cradle Of Filthista ja Amon Amarthista tutun tuottaja Scott Adkinsin luoma sliipattu ja selkeä äänimaailma kuulostaa myös erittäin vahvasti vuoden 2020 metallilta.

Scriptures on salonkikelpoinen ja ammattitaitoinen setti hyvin sävellettyä death metalia, mutta kun niin sävellyksen kuin soundienkin puolesta aletaan olla samalla linjalla uudempien bändien kanssa, pitäisi Benedictionin pystyä tarjoamaan jotain millä se erottuisi massasta. Siinä ei Scripturesilla oikein olla onnistuttu. Niin vakuuttava kuin levy päällisin puolin onkin, tuntuu se vähän mielikuvituksettomalta.