Levyarvio: Brittilupauksen toinen albumi on kuin abstrakti kaaos – Yungblud on sukupolvensa katkeransuloinen tulkki

Yungblud
Weird!
Interscope

Nuoren brittilupauksen toisen kokopitkän albumin julkaisupäivämäärän lykkäyksen jälkeen on jälleen todettava, että hyvää kannattaa odottaa. Weird! on osoitus siitä, kuinka Dominic Harrison on kypsynyt huomattavasti debyyttialbumistaan niin sanoittajana kuin vokalistina pysyen kuitenkin uskollisena omalle, rosoiselle mutta viimeistellylle tyylilleen.

Harrisonille tunnusomaisesta paksusta, vahvan doncasterilaisesta murteesta huolimatta levyn kappaleiden lyriikoiden pohjalla on kuultavissa vuosituhannen vaihteen sukupolven katkeransuloinen pessimismi ja poliittinen valveutuneisuus. Tarkasti tyylitellyn albumin melankoliset ja rauhalliset kappaleet Bowie-viittauksineen ja energiset pop punk -vedot ovat hyvässä tasapainossa.

Travis Barkerin ja Machine Gun Kellyn panoksen ohessa levy tuntuu vain paranevan loppua kohti, kun The Freak Show tarjoaa upean lopetuksen. Lukuun ottamatta levyn puolivälin joukosta vahvasti erottuvaa Love Songia, kokonaisuudessaan albumi ja sen piittaamattomat lyriikat ovat kuin neljäkymmentäminuuttinen abstrakti kaaos.