Levyarvio: Corridorin viileä indie sointuu sofistikoituneesti ranskaksi – Kanadalaisyhtyeen dream pop -kitaravalli vakuuttaa

Corridor
Junior
Sub Pop

Montrealista kotoisin oleva post punk -kvartetti Corridor on kaikkien aikojen ensimmäinen ranskankielinen Sub Pop -kiinnitys. Bändin kahteen ensimmäiseen taiderock-albumiin verrattuna Junior on valmisteltu hyvin lyhyessä ajassa viime keväänä. Tiukka aikataulu on terävöittänyt ja tiivistänyt Corridorin ilmaisua alkaen kappaleiden nimistä, jotka aukeavat useimmille länsimaalaisille äidinkielestä riippumatta. Kappaleet ovat entistä virtaviivaisempia ja helpommin lähestyttäviä. Luottotuottaja Emmanuel Ethier on taltioinut hienon dream pop -äänivallin.

The Velvet Undergroundista Televisionin ja My Bloody Valentinen kautta The Strokesiin kulkevaan indiekitaroinnin jatkumoon on lisätty hieman kraut- ja dance-mausteita. Vokaalit kaikuvat kuin Montrealin Notre-Damen basilikassa ja sointuva laulukieli kuulostaa sofistikoidulta ja viileältä, vaikka tekstissä käsiteltäisiin pakastepatongin sulatusta.

Albumin parhaat hetket ovat hypnoottisesti gruuvaava Domino, joka huipentuu Teksti-TV 666 -tyyppiseen kitaramyrskyyn, The Strokesin perintöä kunnioittava Goldie sekä hupsulla vokaalisämplellä ilahduttava Pow discorock. Joukkoon mahtuu tylsempiäkin hetkiä, mutta tämä on aivan kelpo suoritus.