Levyarvio: Ei ihan hirveän syvää itsetutkiskelua – Adi L Hasla tavoittelee aikuisempaa kuulijakuntaa

Adi L Hasla
8. päivä
Universal

Striimiennätyksiä (yli 50 miljoonaa kuuntelukertaa) ignoranteilla, massoja puhuttelevilla klubihiteillään nikkaroinut Adi L Hasla yhdistelee musiikissaan modernia, vierassanoja vilisevää (t)räppiä kromikiiltoiseen superpoppiin, jossa ei ole juuri minkäänlaista tarttumapintaa.

Tällä levyllä on vedetty nupit kaakkoon popin suuntaan, kohdeyleisönä kaikesta päätellen Radio Novan kuulijakunta. Toki albumin, jonka kappaleista puolet on jo tiputeltu sinkkuina, ja joka on jo ennen julkaisuaan striimannut platinaa, vastaanotosta ei juurikaan tarvitse ottaa paineita. Tilastot on saavutettu ennen kaikkea vuoden 2018 jymymenestyskappaleen Kevät ansiosta, jonka kertosäe on tyttöbändi Tavaramarkkinoiden vuoden 1985 samanniminen hittibiisi. Helppoa, eikö?

Levyn julkaisun yhteydessä YouTubeen ladattiin miehen autobiografinen lyhäridokkari Välitilinpäätös, jonka puhuvana päänä toimii herra itse, avautuen urastaan yhdentekevin anekdootein. Adi L Haslan omien sanojen mukaan 8. päivä toukokuuta julkaistu albumi on synkkä ja melankolinen ihmiskoukeroinen kokonaisuus, jolla puhutaan oikeista tunteista. Levyn kuunneltuani en kuitenkaan tahdo vakuuttua kovinkaan syvällisestä itsetutkiskelusta.