Levyarvio: Ei möksöttää saa, ei murjottaa saa – Brother Firetribe kruisailee hyvän mielen valtatiellä

Brother Firetribe
Feel The Burn
Brother Firetribe

Brother Firetribe on kiertänyt keikkalavoja ja takonut levyjä pian jo kahden vuosikymmenen verran. Kokemus kuuluu myös viidennellä pitkäsoitolla eikä menoa haittaa edes kokoonpanomuutokset – bändin pitkäaikainen kitaristi Emppu Vuorinen joutui jättämään rivit Nightwish-kiireiden vuoksi. Vuorisen soittoa kuullaan kuitenkin vielä jonkun verran tälläkin levyllä.

Vaikka olisi huono päivä, on hyvin vaikea möksöttää ja murjottaa, kun laittaa Feel The Burnin kaiuttimiin. Sadepilvet väistyvät ja aurinko alkaa lämmittää samalla kun kuulija mielessään kruisailee pitkää maantietä avoautolla luu ulkona.

Melodisuus on Brother Firetriben musiikissa kaiken a ja o. Sitä tukevat ja alleviivaavat iso ja viimeistelty soundimaailma ja solisti Pekka Heinon ansiokas työskentely mikin varressa. Viimeisen päälle tuunatulta ja puunatulta menolta jää kuitenkin ehkä vähän kaipaamaan jotain särmää eivätkä pienet yllätykset ja erikoiset twistitkään olisi olleet pahitteeksi.

Feel The Burn on miellyttävää ja leppoisaa kuunneltavaa, jossa on runsain mitoin kasaria olematta kuitenkaan juustoista tai koomista. Taattua laatua, kepeää ja helppoa, mutta ei aiheuta sen suurempia väristyksiä ja säväreitä.