BROTHER FIRETRIBE: Diamond In The Firepit

BROTHER FIRETRIBE
Diamond In The Firepit
Spinefarm

Brother Firetribe ei varmaan ole bisnesmielessä levy-yhtiön kannalta helppo bändi. Kitaristi Emppu Vuorisella on kiireensä Nightwishissä, ja laulaja Pekka Heinolla on Leverage. Niinpä bändi pääsee puskemaan kauppatavaraa markkinoille perin harvakseltaan.

Keravalaislähtöinen orkesteri on alusta lähtien työskennellyt kevyen amerikkalaistyylisen hardrockin maaperällä. Bändi on pystynyt sopivan itseironian ja pilkkeen ansiosta vähintäänkin neutralisoimaan alunalkaen niinkin pahanmakuisen sanan kuin AOR. Yhtyeen debyytti False Metal (2006) oli puhdasoppista kasaria, mutta linja oli sentään hieman Foreigneria rankempi. Heart Full Of Fire (2008) oli jo selvästi hevimpää, mutta nyt bändi palaa taas lähtöruutuunsa. Uusi levy tuntuu olevan jopa debyyttiä kevyempi, jolloin Survivorin ja Foreignerin läsnäolo vaikuttaa välillä turhankin vahvalta. Bändi pystyy kuitenkin pitämään kiinni melodisista koukuistaan, joiden runsaus riittää takaamaan sen, että niistä ainakin jotkut tarttuvat.

Brother Firetriben tavaramerkki on ollut musiikista huokuva hyväntuulisuus, mutta nyt bändi on selvästi vakavampi kuin kahdella edeltäjällään. Ei kai kvartetti ole alkanut tehdä näitä levyjä haudanvakavissaan, eihän?