Levyarvio: Elokuviin keskittynyt Ice Cube jälleen itse räppäämisen parissa – Lopputuloksena kelpo comeback-levy, mutta ei juuri muuta

Ice Cube
Everythangs Corrupt
Universal

Kahdeksan vuoden albumitauon jälkeen N.W.A -legendalta olisi odottanut vähintäänkin rap-skeneä kohisuttavaa hienoa comeback-levyä, mutta ei. Yhtä hyvin O’Shea Jackson Sr. olisi voinut lopettaa The Predatoriin (1992), jolla oli levytysuransa terävimmällä huipulla. Elokuviinsa keskittynyt artisti on sen jälkeen vain toistanut itseään.

Everythangs Corrupt tyydyttää kyllä Ice Cuben uskollisimmat fanit, itseni mukaan lukien. Kaikki albumin ideat voisivat olla peräisin jo parinkymmenen vuoden takaisilta demoilta. Osa ehkä onkin? Tarttuva Arrest The President on suunnattu Donald Trumpia vastaan, mutta toteutuksensa puolesta korvamadon aihio voisi olla peräisin Bill Clintonin kaudelta. P-funkia taas kerran kierrättävä That New Funkadelic on laiskan miehen singlevalinta ja Good Cop Bad Cop jää hävettävän kauas sämpläämänsä Fuck Tha Policen tasosta.

Pisteitä albumille ropisee siitä, ettei sen kestoa ja biisien määrää ole paisuteltu sketseillä varsinaisten kappaleiden väleissä, ja siitä, ettei mukana ole liikaa vierailijoita. Länsirannikon rap-veteraani Too Shortin nimeä ei voi pitää minkään uutuuslevyn kannessa turhana, vaikka mies pääsee räppäämään Ain’t Got No Hatersilla vain lyhyen aikaa.