Levyarvio: Energiaa ja tekemisen meininkiä koko rahalla – 80-luvulla startannut metalliveteraani on kovassa iskussa

Armored Saint
Punching The Sky
Metal Blade

Vuonna 1982 aloittanut Armored Saint ei jostain syystä ole onnistunut lyömään monien aikalaistensa tavoin toden teolla läpi, vaikka kaikki edellytykset siihen onkin. Taitavat muusikot, iskevää musiikkia, hyvä livemeininki ja sitä rataa. Silti yhtye tunnetaan parhaiten lähinnä jäsentensä muiden ansioiden johdosta, kuten laulaja John Bushin Anthrax-pestistä ja basisti Joey Veran Fates Warning -kytköksestä.

Onneksi rakkaus lajiin on vahva ja Armored Saint jaksaa sinnikkäästi painaa eteenpäin, sillä viiden vuoden julkaisutauon katkaiseva Punching The Sky on hieno teos. Biisintekijä Veran sävelkynä on täytetty vahvalla musteella, Bush on edelleen loistavassa iskussa ja muu bändi hoitaa sekin tonttinsa erinomaisesti.

Energiaa ja tekemisen meininkiä pursuava albumi ei ole vanhojen dinosaurusten levy, joka on puserrettu väkisin kasaan, jotta voidaan taas lähteä kiertueelle soittelemaan vanhoja hittejä. Kappaleet seisovat omilla jaloillaan eivätkä kalpene yhtään vanhempien kestosuosikkien rinnalla. Itse asiassa monella biisillä kuten vaikkapa Standing On The Shoulders Of Giantsilla, End Of The Attention Spanilla ja Do Wrong To Nonella on potentiaalia nousta uusiksi keikkojen vakionumeroiksi.