Levyarvio: Haikeita tunnelmia erikoisiin aikoihin – Waxahatcheen levylle sopivat sovussa sekä soft rock että folk pop

Waxahatchee
Saint Cloud
Merge

Alabaman kasvatti Katie Crutchfield on esiintynyt aktiivisesti Waxahatchee-taiteilijanimellä jo kymmenen vuoden ajan. Siinä sivussa on syntynyt viisi studioalbumia.

Indie rockin taajuuksilla yleensä seikkailevan artistin uutuuslevy Saint Cloud tarjoaa kiehtovaa – ja yllättävänkin juurevaa – kuultavaa. Levollisesti leijaileva levy ammentaa lähinnä folkista, mutta myös indie popin sävyille raotetaan välillä ovea, kuten avausraidalla Oxbow.

Albumin alkupään helmet Fire ja Lilacs ovat kuin hidastettuja versioita menneistä soft rock -hiteistä. Helkkyvälle folk popillekin on sijansa: Can’t Do Much mahtuisi hyvin vaikkapa Jenny Lewisin tai Kathleen Edwardsin levyille.

Saint Cloudin koreilua kaihtavat, luontevat laulut kulkevat kovin yhdenmukaisessa keskitempossa, mutta onneksi toteutus on useimmissa erinomainen. Vakuuttavaa kokonaisuutta kannattelee Crutchfieldin persoonallisen ilmeikäs lauluääni.

Julkaisuajankohta on osuva, sillä albumin haikeahkot americana-tunnelmat tuntuvat istuvan tähän äärimmäisen erikoiseen kevääseen kuin nakutettu.