Levyarvio: Helppoa kuunneltavaa syvistä vesistä – OpuNuin ristiriita kaipaa vielä lisää ääripäitä

OpuNui
Orionin haara
Soit Se Silti

Orionin haara on laulaja Jussi Mäkiperen ja Maj Karmasta tutun Häiriö Piirisen perustaman OpuNuin toinen pitkäsoitto. Se sisältää hieman alle 40 minuutin verran popahtavaa iskelmärokkia ja suomeksi laulettuja tekstejä vaikean eroprosessin synnyttämistä tunnoista, surusta, epätoivosta, vihasta ja lopulta irtipäästämisestä ja helpotuksesta.

Kaikesta kuulee, että soittamassa on taitava ryhmä, jolla on kilometrejä jo takana, ja tuotannollisesti levy on miellyttävää ja helppoa kuunneltavaa. Sanoituksissa mennään hyvin henkilökohtaisella tasolla ja uidaan välillä synkissä vesissä, mutta musiikki soi ajoittain varsin kuulaana ja kevyenä, mikä tuo mukaan jännää ristiriitaa.

OpuNui on kehittynyt julkaisu julkaisulta eikä tämäkään tuotos ole hassumpi. Sen pitäisi vain olla vielä rohkeammin taiteellisempi ja progempi, ronskisti aggressiivisempi, rehdisti koukuttavampi ja popimpi tai maltillisempi ja seesteisempi, jotta se herättäisi voimakkaampia reaktioita kuulijassa. Moniin näihin suuntiin kyllä flirttaillaan, muttei tarpeeksi.

Parhaimpiin hetkiin lukeutuvat muita kappaleita tuplasti pidempi nimibiisi sekä levyn kauniisti päättävä Yön jälkeen aamulla.