Levyarvio: Hirmu mukavaa rockia – D-A-D-solistin soololla ei yllätyksiä kuulla

Jesper Binzer
Save Your Soul
Warner

Jos pohtii, miltä D-A-D-laulajan soololevy kuulostaa, on luultavasti oikeassa. Se kuulostaa vahvasti D-A-D:lta, vain virtaviivaisemmalta ja tavallisemmalta. Tunnelma on hyvä ja kansikuvasta huolimatta albumista välittyy perin positiivinen tunnelma.

Musiikillisesti Binzerin toinen sooloalbumi ei järin paljoa eroa tanskalaisen pikkulegendan myöhemmästä tuotannosta. Melodinen hard rock raikaa mehevästi ja sanoituksissa piilee miehelle ominaisesti näppäriä oivalluksia yksi toisensa jälkeen, silti tunnetta huokuen. Albumi kattaa tyylillisesti ääripäissään herkän pianotunnelmoinnin ja aika raa’astikin karjuvan rockin. Tähän väliin toki solahtaa suurin osa materiaalista, mukavasti ja lämminhenkisesti kevytrockaten. Binzer on kyllä kotonaan jokaisella osa-alueella ja tulkintakin on vahvaa.

Albumi on väkisinkin aika vankasti vuosikymmeniä toimineen emoyhtyeen kuuloista, mutta astetta helpompaa ja vähemmän velmua. Save Your Soul on hirmu mukava ja melodisesti rikas levy. Millään tavalla erikoislaatuinen – tuttua laulusoundia ja sanoituksia lukuun ottamatta – se ei silti ole.