Levyarvio: Imago koviksilta, musiikki nössöiltä – Halestormin räväkkyys on vain pintapuolista

Halestorm
Vicious
Atlantic

Pennsylvanialainen vaihtoehtorockyhtye Halestorm on julkaissut tähän mennessä neljä studioalbumia ja yli kaksinkertaisen määrän ep:itä. Uutuusalbumi Viciousin repivä kansikuva kerää kyllä huomion, mutta levyn sisältö ei ole yhtä rujo kuin kansi antaisi olettaa.

Albumi on kuin Änärin valikkomusaa: kappaleet ovat ihan hyviä ja energisiä, mutta eivät niin ravisuttavia tai mieleen jääviä, että niitä oikein kuuntelemalla kuuntelisi. Välillä päähän hiipii jopa ajatus, että levyn biisejä voisi miksailla huolettomasti yhteen ilman, että kukaan huomaisi missä kohdassa kappale vaihtuu.

Kokonaisuutta koossa pitelevä voima on, Elizabeth ”Lzzy” Halen äänen lisäksi, muutamien kappaleiden kertosäkeisiin ujutettu nerokkuus. Tämän salaisen ainesosan ansiosta esimerkiksi Skullsin ja Killing Ourselves To Liven kerroksellisuudessa on jotain, mikä lumoaa kuulijan. Edellä mainittujen lisäksi myös nimikkokappale Vicious iskee.

Paheellisuuden sijaan albumia kuvaisivat kuitenkin paremmin country rock- ja fiftarifiilis. Tai ehkä tunne tuleekin vain siitä, että Halen äänen haluaisi kuulla laulavan jotain sen tapaista. Tällaisenaan albumin tasapaksuus kuitenkin lähinnä tylsistyttää.