Levyarvio: Kauhugalleria Cypress Hillin tapaan – Elephants On Acid -albumi on psykedeelinen jättiläinen

Arvio julkaistu Soundissa 10/2018.
Kirjoittanut: Linda Söderholm.

Arvio

Cypress Hill
Elephants On Acid
BMG

West coast -räpin pioneeri Cypress Hill palaa kahdeksan vuoden julkaisutauolta oikein mielenkiintoisen julkaisun kera. Elephants On Acid on todellinen outolintu, 21 biisin psykedeelinen jättiläinen – vahvoihin rumpukomppeihin nojaava LSD-huuruinen trippi jonnekin länsirannikon pilvenpolttaja-hiphopin sekä (lähi-)itämaisen taruston välimaastoon.

Kaksijakoinen albumi kuuluu lähteneen liikkeelle tuottajan pallille palanneen DJ Muggsin unesta, jossa hänellä oli norsun pää. Temaattisesti lähinnä erinäisten substanssien ympärillä pyörivä elefanttien happomatka onkin kovan luokan painajaisen soundtrack, jossa vanhan koulun Cypress Hill -bängerit on miksattu kaiken eriskummallisen kanssa – sitarit, outokieliset lyriikat sekä kaiken maailman luontoäänet tekevät kokonaisuudesta vähintäänkin eksoottisen. Tämä kaikki vielä ryyditettynä B-Realin tavaramerkkinasaalilla sekä Sen Dogin väkivaltaisella ulosannilla ja sekapäinen kauhugalleria on valmis.

Mielettömyys sen kuin kasvaa levyn edetessä, bassovoittoiset biitit muuntautuvat raskaaksi rockiksi ja edelleen omituistakin omituisimmiksi skit-välisoitoiksi.

Lisää luettavaa