Levyarvio: Kevyellä aseistuksella laajan skaalan ilmaisua – Johnossin rumpu-kitara-duon pop-elementit vaanivat uhkaavan pinnan alla

Johnossi
Mad Gone Wild
BMG

Rummut ja akustinen kitara. Tämä yhdistelmä luo mielikuvan yksinkertaisuudesta ja harmoniasta, mutta ruotsalaisduo Johnossin käsissä tämä kevyt aseistus toteuttaa paljon laajemman skaalan ilmaisua. Kyseinen johtolanka on kuljettanut Johnossin uraa virkeästi jo reilun viidentoista vuoden ajan. Vahvasti efektoitujen kitararyöpytysten ja päällekäyvien rumpujen lisäksi levyttävään palettiin on lisätty jonkin verran koskettimia, joka ratkaisuna toimiikin hyvin.

Mad Gone Wild on tekijöidensä mukaan ajankuvaan sopivasti teemallinen matka mielen pimeisiin puoliin. Tunnelma onkin kaikkea muuta kuin kepeä, vaikka Johnossille tyypilliset pop-elementit vaanivat uhkaavan pinnan alla. Erityisen hyvä esimerkki tästä on elokuvallista ilmaisua huokuva instrumentaali Wizard Of Os (sic), joka toimii yllättävän painokkaasti myös pitkäsoiton yhteydestä irrotettuna kappaleena. Jo kuukausia sitten sinkkuna julkaistu Koala Before The Storm on levyn ilmiselvin iskusävelmä, joskin Spotifyssä hurjaan toistomäärään noussut A Passenger pääsee hyvin lähelle.

Johnossi on tehnyt jälleen hienon lenkin jo aiemmin upean kataloginsa jatkeeksi. Myös suuren yleisön tietoisuus yhtyeen erinomaisuudesta alkaa pikkuhiljaa hahmottua konkretian tasolle.