Levyarvio: Kipinöivää metallikarkelointia – Overkill käy live-dvd:llään kaksi albumiaan kokonaan läpi

Overkill
Live In Overhausen (dvd)
Nuclear Blast

New Jerseyssä vuonna 1980 perustetun Overkillin riveissä puhaltelevat aika ajoin uudet tuulet, mutta se ei ole suuremmin haitannut yhtyeen levyttämistä ja keikkailua. Ryhmän omapäisen vitaali thrash metal -painallus kipinöi etenkin yleisön edessä.

Overkill on julkaissut aiemmin vain yhden virallisen konsertti-dvd:n Wrecking Everything – An Evening In Asbury Park (2002), joten Live In Overhausen täyttää fanien toiveet cd- ja dvd-kattauksella.

Saksan Overhausenin Turbinenhalle 2:ssa viime vuoden huhtikuussa filmattu keikka tuo bändin lähelle. Lava on kompaktin oloinen, ja dynaamisesti liikehtivät kamerat pyrkivät muusikoiden iholle, joten kokemuksesta muotoutuu kohtuullisen intiimi. Satunnaiset haastattelut biisien välissä hieman rikkovat tunnelmaa.

Yhtyeen setti on ainutlaatuinen, sillä se käy läpi alusta loppuun Overkillin studioalbumit Feel The Fire (1985) ja Horrorscope (1991). Etenkin jälkimmäisen levyn raskaat sävyt hengittävät.

Sähköisen painalluksen kohokohdaksi ilmoittautuu Edgar Winterin rustaama jami Frankenstein, joka taipuu Overkillin puristuksessa yhtyeen näköiseksi metallikarkeloinniksi.