Täysi tunti rähinää ja käninää – Overkill ei sorru ylituottamiseen

Overkill
The Grinding Wheel
Nuclear Blast

Vuonna 1980 perustettu thrash metal -yhtye Overkill jatkaa tutuilla laduilla sivakoimistaan. Sävelkynän muste on samaa sävyä kuin edellisillä albumeilla aina Ironboundista (2010) saakka. Vaikka The Grinding Wheel onkin sikäli taattua Overkill-kamaa, ei se ole vanhan toistoa ihan AC/DC:n tai Slayerin tapaan, vaan vivahde-eroja aiempaan tuotantoon on tarpeeksi, jotta totaaliselta turtumiselta vältytään.

The Grinding Wheel on siis varsin verevä suoritus, jossa thrash-kaahauksen lomassa hidastetaan välillä tempoa ja groovataan perinteisemmän heavy metalin tahtiin. Nimikkokappaleessa päästään oikein eeppisiin tunnelmiin kuoroineen ja kirkonkelloineen päivineen. Bobby ”Blitz” Ellsworth känisee ja rähisee tuttuun tapaansa eikä muun bändin suoritusta voi millään lailla moittia. Lisäksi mikserin nappuloita vääntänyt Andy Sneap on loihtinut levylle mukavan tuhdit mutta luonnolliset soundit sortumatta nykymetallia vaivaavaan ylituottamiseen.

Kun kannessa komeilee Overkill-logo, kuulija tietää heti, mitä on saamassa eikä taatusti tule pettymään. Levyn 60 minuutista olisi tosin voinut nipistää vieläkin napakamman paketin.