Arvio: Pitkän linjan puurtajassa riittää yhä virtaa – Overkillin Scorched on iskevä ja elinvoimainen thrash-paketti

Arvio julkaistu Soundissa 5/2023.
Kirjoittanut: Vesa Siltanen.

Arvio

Overkill
Scorched
Nuclear Blast

Kun vuonna 1980 perustetun thrash-veteraanin kahdennenkymmenennen albumin avaava nimibiisi lähtee tunnelmaa nostattavan alkutiluttelun jälkeen täyteen laukkaansa, käy selväksi, ettei Overkill ole alkanut vanhoilla päivillään todellakaan himmailla. Ja kun levyn edetessä silmään lyödään aina vain isompaa vaihdetta, ei voi kuin äimistellä haavi auki.

Mitään sinänsä uutta ja mullistavaahan Scorched ei pöytään tuo, mutta on kuitenkin väkevä osoitus, että pitkän linjan puurtajassa piisaa yhä energiaa. Se tarjoaa kaikille rässipäille takuuvarmasti maistuvan annoksen menoa ja meininkiä, jota tasapainotetaan muutamalla tykittelylinjasta hieman poikkeavalla viisulla, kuten rennon letkeästi groovaavilla Wicked Placella ja Bag O’Bonesilla sekä mystistä ja synkkää tunnelmointia raskaaseen tamppaukseen yhdistelevällä Feverillä. Vaihteluakin siis löytyy mukavasti, vaikka pääpaino kaahauksessa onkin.

Scorched on perus rutiinisuoritusta astetta maistuvampi ja iskevämpi paketti, joka osoittaa bändin olevan yhä elinvoimainen ja tarjoavan kunnon thrash metalin ystäville täyden vastineen rahoille. Sekös on bändin kilometreillä ja julkaisutahdilla tässä vaiheessa uraa todella kunnioitettava asia.

Lisää luettavaa