OVERKILL: Historikill 1995-2007

OVERKILL
Historikill 1995-2007
Nuclear Blast

Thrash metal alkaa olla jo vanha ilmiö, sillä Overkillillakin on uraa takanaan 35 vuotta. Bändin historiakatsaus kuitenkin nostaa esille vain suhteellisen pienen ajanjakson bändin elämästä.

Laulaja Bobby Ellsworth on perustellut rajausta sanomalla, että boksille valittu aikakausi on metallin synkin jakso ja bändi halusi osoittaa silloinkin tehdyn hyvää metallia. Toisaalta myös sopimustekniset syyt pakottivat juuri kyseiseen rajaukseen.

Overkillin paketti on mittava: 12 levyä, joista osa studiolevyjä, kokoelmaa, covereita, liveä ja demoja. Kaiken kaikkiaan ei ole vaikea ymmärtää, miksi Overkill aikoinaan oli thrash metalin edelläkävijä ja miksi niin monet ovat jopa suoraan kopsanneet bändin tyyliä. Overkillin pitkään uraan mahtuu monenlaista mäkeä, mutta yhtye on keitetty sen verran vahvoissa liemissä, että ne heikkolaatuisimmatkin on saatu naamioiduiksi vähintään kelvollisiksi juuri vahvan ammattitaidon ansiosta.

Vuonna 1995 Overkill oli jo saavuttanut vakaan aseman, joka ei ole pahemmin horjunut. On harmi, ettei bändi saanut julkaistuksi varhaistuotantoaan, sillä se olisi nostanut boksin asemaa merkittävästi antamalla enemmän näkökulmia bändin urakehitykseen.