Levyarvio: Kirkkaus, kuulaus ja komea soundi – Radio Supernova tuntee shoegazen oppikirjan

Radio Supernova
Takaisin
Soit Se Silti

Ihan kuin suomalainen kenkiintuijottelu olisi oikeasti nousussa. Viime vuonna lumosi Neiti Olga debyytteineen ja nyt tamperelainen Radio Supernova iskee kakkosalbumillaan melkein samantasoisen laakin.

Yhtyeen debyyttikin tuntui aivan hyvältä, mutta Takaisin vangitsee eeppisestä Tammikuu-avauksestaan alkaen. Kitaroiden kaunis meteli ja musiikin alapään jykevyys soivat kultaisessa leikkauksessa. Harvoin suomalaisen indiebändin levyllä kuulee näin komeaa soundia. Shoegazen oppikirjasta on toki omaksuttu sekin, miten kirkkaus ja kuulaus sointuvat isoon äänivalliin.

Genreä on aikanaan haukuttu epämääräisyydestä ja utuisuudesta, mutta viime vuosien suomalaiset alan yrittäjät ovat pääsääntöisesti tehneet tekstejä, joissa on sisältöä. Takaisin viittailee esimerkiksi ilmastokriisiin ja äityy toisaalta loistavalla Utopia-päätösraidalla vakuuttamaan uskoaan tuohon otsikonmukaiseen, kun muutakaan ei jäljellä ole.

Enemmän Radio Supernovan kaltainen bändi kertoo silti sävelin kuin sanoin. Ja ne sävelet välittävät tulevaisuudenpelon sijaan kauneutta, jota vuosi 2021 tulee kaikkien vuosien tavoin meille viljalti tarjoamaan.