Levyarvio: Koukkuja ennen kunnianhimoa – The Black Dahlia Murder tekee helposti lähestyttävää käyttömetallia

The Black Dahlia Murder
Verminous
Metal Blade

The Black Dahlia Murder ei ole ikinä ollut death metalin kunnianhimoisimmasta päästä. Sen on kuitenkin onnistunut löytää ihan mukavasti kuuntelijakuntaa yhdistelemällä amerikkalaistyylisen deathcoren tarttuvuutta kevyempään ruotsalaiseen melodiseen deathiin, koukkuja unohtamatta. Se, että bändi on soittanut Warped Tourillakin kertoo jo jotain sen lähestyttävyydestä.

Jos The Black Dahlia Murderin kuunteleminen ei mikään silmiä avaava kokemus olekaan, on kyse kuitenkin varsin pätevästä käyttömetallista. Vuosien varrella kokoonpano on vaihtunut tiuhaan tahtiin ja alkuperäisjäsenistä ovat jäljellä enää laulaja Trevor Strnad ja rytmikitaristi Brian Eschbach. Aina entistä taitavampien soittajien myötä bändin musiikki on mennyt yhä teknisempään ja melodisempaan suuntaan. Soitollisesti ja tuotannollisesti Tue Madsenin miksaama Verminous onkin erittäin hyvä levy.

Verminousin entistä astetta raskaampi kappalemateriaali on kauttaaltaan vahvaa, joskin vähän yllätyksetöntä. Nimibiisi Verminousin lisäksi Removal Of The Oaken Stakessa ja The Wereworm’s Feastissa on piristävän hyvät groovet. Ainoa varsinainen miinus tulee Brandon Ellisin mauttomista Yngwie-sooloista.