Levyarvio: Lisää lauluja mestaritulkitsija Sharon Jonesin arkistoista – Nyt vuorossa albumillinen hienoja covereita

Sharon Jones & The Dap-Kings
Just Dropped In (To See What Condition My Rendition Was In)
Daptone

Jo toinen postuumina julkaistu Sharon Jones & The Dap Kings -albumi on legendaarisen soullaulajattaren ja hänen luottobändinsä suvereeni taidonnäyte. Covereista koostuva kokoelma on levy-yhtiön kunnianosoitus keulahahmolleen, millä korostuvat kokoonpanon poikkeuksellinen musiikillinen lahjakkuus ja kyky muovata omakseen lähes mitä vain.

Nokkelasti nimetyn albumin punainen lanka ovat tilaustyöt – näille Daptonen studiomyyrille kun sateli pyyntöjä versioida milloin mitäkin mainos-, elokuva- tai televisiosarjamusiikiksi, jotta toimeksiantajat välttyivät alkuperäissävellysten lisenssimaksuilta. Paljon versioista jäi pölyttymään hyllyyn, joten onkin kulttuuriteko Daptonelta saattaa nämä helmet suuren yleisön tietoisuuteen.

Toki joukossa on myös työläisbändin covereita heidän itse valitsemistaan kappaleista, heidän hyvinkin vapaasti tulkittuja bravuurejaan vuosien varrelta. Harva esimerkiksi tietää, että Sharonin ja kunkkujen ikoninen What Have You Done For Me Lately onkin itse asiassa versio Janet Jacksonin samannimisestä kappaleesta. Samaan kategoriaan putoaa Princen Take Me With You.

Vaikkei levyllä kuullakaan ryhmän originaalisävellyksiä, niin se on erinomaista funkia vanhalla kunnon Dap Kings -soundilla. On kertakaikkisen ihanaa taas kuulla vuonna 2016 syövälle menetetyn ekstrasielukkaan Sharon Jonesin ääntä.