Levyarvio: Luotettava vaan ei innovatiivinen – Misery Index palaa levytyskantaan häijynä ja energisenä

Misery Index
Complete Control
Century Media

Misery Index on kuin raskaamman metallin Volkswagen. Bändi on jo 20 vuotta yhdistellyt grindcore-, hardcore- ja death metal -vaikutteitaan sataprosenttisen luotettavasti toimivilla ja helposti lähestyttävillä, mutta ei erityisen innovatiivisilla levyillään.

Complete Control on jälleen tuttua ja välittömästi tunnistettavaa Misery Indexia, mutta astetta häijympi ja energisempi ote on tehnyt hyvää. Vaikka levyä jouduttiin pandemian takia äänittämään vähän missä milloinkin ja osin myös etänä, soittaa bändi Complete Controlilla paremmin ja iskevämmin yhteen kuin koskaan aiemmin.

Aggressiivista blastbeateistaan ja raskaasti sahaavista kitaroistaan huolimatta bändin soittaminen on niin millintarkkaa ja metallivelho Jens Bogrenin luoma äänimaailma niin puhdas ja virheetön, että Complete Control on genreensä nähden yllättävänkin vaivattomasti lähestyttävää musiikkia.

Jos Complete Controlilla ei ole yhtään huonoa biisiä, ei sillä toisaalta ole yhtään erityisen hyvääkään. Siten Misery Indexin rooliksi taitaa edelleen jäädä toimia astinkivenä Napalm Deathin kaltaisten haastavampien ja kiinnostavampien grindcore-bändien maailmaan.