Levyarvio: Astetta tylsemmät voimarituaalit – Misery Indexin death metal ei nouse vieläkään huipulle asti

Misery Index
Rituals Of Power
Season Of Mist

Misery Index on jauhanut grind core -vaikutteista poliittista death metaliaan jo vuodesta 2001. Bändi on kiertänyt muun muassa Cannibal Corpsen kanssa ja Convergen Kurt Ballou tuotti kymmenen vuoden takaisen Traitorsin (2008), joten ihan marginaalisesta yhtyeestä ei ole kyse, mutta ei Misery Index death metalin kärkinimiinkään ole noussut.

Bändin keskitempoisessa keskitien deathissa ei oikein ole ikinä ollut mitään millä se erottuisi joukosta. Sen poliittisuudessa ei ole ollut Napalm Deathin älykkyyttä, sen biiseissä ei ole ollut Cannibal Corpsen raskautta eikä tarttuvuuttakaan eikä Kurt Ballounkaan onnistunut tuoda bändiin convergemaista äärimmäisyyttä.

Misery Index on pelkistänyt sävellyksiään ja sovituksiaan Rituals Of Powerilla, ja kyllä levy kuulostaakin tiukalta ja tarkoituksenmukaiselta. Will Putneyn miksaamaat soundit ovat myös tähän mennessä bändin uran parhaat.

Rituals Of Power on kaikin puolin ammattimaisesti tuotettua ja vakavasti otettavaa death metalia, mutta kun Misery Index ei millään osa-alueella nouse genren keskitason yläpuolelle, ei sitä oikein voi suositella. Taustamusiikkina levy toimii, mutta ajatuksella kuunneltuna puutteet käyvät liian selviksi.