Levyarvio: Luottobasistista lauluntekijäksi – Selkä Pulkkisen lavean kokoonpanon uutuusalbumi on täyteläinen ja maanläheinen

Selkä & Issias
Noidannuolia
Turenki

Ari ”Selkä” Pulkkinen on luottobasistin pestien ohella osoittautunut vankaksi lauluntekijäksi. Hauli Bros -levyillä hän on jo vakiinnuttanut osuutensa kappaleista, mutta laveamman Issias-kokoonpanon kanssa hän on kasannut jo toisen lähes kokonaan omia kappaleita sisältävän albumin. Orkesterinjohtaja laulaa itse niistä kaksi Katwi Koiviston ja Pike Kontkasen hallitessa äänikuvaa naisellisesti niin solistin kuin taustalaulun osuuksillaan. Pauli Hanhiniemi vastaa myös kahdesta tulkinnasta. Täyteläisen, maanläheisen ja akustisvoittoisen soundin takaa joustava, multisävykäs säestysryhmä, jonka vahvuus biiseittäin vaihtelee 7-17 muusikon välillä.

Repertuaariin mahtuu sulassa sovussa rehtejä voimaballadeja, romanihenkistä nopeaa viulutempoa, lennokasta reggae notkuntaa, karheampaa surf rockia, näppärää kamaritangoa ja popsovituksella virkistettyä kansanlaulua. Jokainen tyylilajin vaihdos ja tuoreelta kuulostava testaus sujuu hämmästyttävän helposti, paketti pysyy tiiviisti kasassa eikä kappaleiden taso notkahtele juuri lainkaan. Levyttäjien lämpimän yhteishengen kruunaa Buddy Hollylta lainattu yhteislaulu Hyvältä tuntuu (Words Of Love), jonka soiton ja laulun harmonia elähdyttää kautta koko albumin ja vähemmän hyväntuulistenkin tilitysten.