Levyarvio: Megalomanian monet muodot – Fucked Up ei taaskaan päästä kuulijaansa helpolla

Arvio julkaistu Soundissa 9/2018.
Kirjoittanut: Eero Kettunen.

Arvio

Fucked Up
Dose Your Dreams
Merge

Kanadalainen popahtavan hc-punkin mestaribändi Fucked Up muistetaan ennen muuta massiivisesta David Comes To Life -rock-oopperasta vuodelta 2011. Yhtyeen edellisen albumin Glass Boys (2014) teemana oli vanheneminen, ja asiaa käsiteltiin varsin maltillisissa puitteissa.

Dose Your Dreams kääntää bändin kelkan jälleen Davidin tarpomalle uralle. Päähenkilö seikkailee musiikillisessa runsaudensarvessa tyylilajien ja tunnelmien vaihdellessa kiihkeästä huutopunkista silkkaan discoon ja sävykkäästä indierockista kokeellisempaan kakofoniaan.

Tätä tuplalevyä ei tulla muistamaan huikean yhtenäisestä tarinankaaresta, vaan Dose Your Dreamsin tarkoitus on valloittaa megalomaanisen moniulotteisella materiaalilla. Kuulijan vastuulle jää, kuinka suuren osuuden siitä hän pystyy ottamaan kerralla sulateltavaksi.

Vaikka Fucked Up on tällä kertaa niin hanakka haastamaan, Dose Your Dreamsilta löytyy vastapainoksi ilmiömäistä tarttuvuutta. I Don’t Wanna Live In This World Anymore -hoilotuksesta on hyvin hankala päästä rauhaan ja riippuvuutta aiheuttaa myös saksofonivetoinen avausraita None Of Your Business Man.

Lisää luettavaa