Levyarvio: Musiikillinen maailmanympärysmatka Ismaila Sané Saïsban malliin – Tämän albumin tahtiin elpyy jäykinkin tanssijalka

Ismaila Sané Saïsba
Ekiinafrik
Eclipse

Esittävän taiteen sekä kulttuurin monitoimimiehen Ismaila Sanén Saïsba-yhtyeen debyytti on hengästyttävä, elämää sykkivä, energinen ja värikäs kollaasi lyömäsoittimia, puhallininstrumentteja, kuorolaulua, räppiä, spoken wordia, luonnonshamanismia, efektejä, sampleja sekä tarttuvia afrobeatrytmejä ja rock-, funk- ja lattarimelodioita. Se on piristävä, posiitivinen ja sivistävä maailmanympärysmatka, jossa sekoitellaan sujuvasti elementtejä kaikilta mantereilta ja juuri sopivassa suhteessa.

Monihenkistä ja -kansallista orkesteria johtaa siis lahjakas ja dynaaminen djembe-taituri Ismaila Sané, joka on niin perkussionisti, laulaja, tanssija, koreografi kuin pedagogikin – ja tämä multiosaaminen näkyy ja kuuluu. Yhdessä yhtyeensä kanssa hän onnistuu yhdistämään taidokkaasti populaarikulttuuria, rumpuja, moderneja tuotantovälineitä, klassisia instrumentteja sekä länsiafrikkalaisia ja latinoperinteitä fuusioksi, joka vie kuulijan taatusti mennessään ja saa jäykimmänkin vehkeilijän tanssijalan vipattamaan.