Levyarvio: Musiikkia hipsterihisseihin – Girlpoolin albumi on uuden ja vanhan harmoniaa

Girlpool
What Chaos Is Imaginary
Anti-

Kuten moni bändi, Cleo Tuckerin ja Harmony Tividadin muodostama Girlpool välttelee lokeroitumasta tiettyyn musiikkigenreen, mutta helposti duo kyllä sujahtaa tyypillisen indie popin ja -rockin välimaastoon. Niin tai näin, kolmas levy What Chaos Is Imaginary todistaa, että tuo välimaasto on laaja.

Losangelesilaisduo on työstänyt kappaleita erikseen ja laulavat nyt osan lauluista sooloina. Merkittävä ero aiempaan on transsukupuolisen Tuckerin ääni, joka on madaltunut hormonihoitojen seurauksena. Laulajien taustalla soivat paikoin syntikka, kitara, sello, viulut ja rummut, ja laulujen tempossa on selvää vaihtelua. 14 kappaleen kiekko olisikin lähinnä hipsterihissimusiikkia, jos se koostuisi vain hitaista laulelmista, kuten sydänsurussa kieriskelevä Pretty, epävarmuudessa hapuileva Hoax And The Shrine ja yläilmoissa vaeltava What Chaos Is Imaginary, jossa tosin on upea instrumentaaliosuus.

Sooloprojekteista mainittakoon Where You Sink Pretty, jossa Tividadin herkkä ääni yhdistyy voimakkaaseen säestykseen ja Hire, jossa Tucker viittaa sanoin ja sävelin kaikkeen uuteen. Kaksikon yhteisteokset ovat edelleen parhaimmistoa. Kappaleissa Minute In Your Mind sekä Lucky Joke uuden ja vanhan lauluäänen harmonia on kaunista kuunneltavaa.