Levyarvio: Musiikkia muusikoille – Vierailijat värittävät kosketinvelhon soolon omannäköisekseen

Derek Sherinian
The Phoenix
Inside Out

The Phoenix on Dream Theaterista ja Sons Of Apollosta tutun kosketinvelhon Derek Sherinianin ensimmäinen sooloalbumi sitten Oceanan (2011). Kuten progemetallimiesten soolot yleensäkin, levy kiinnostaa varmasti ensisijaisesti muusikoita. Erinomaisen kosketinsoittamisen lisäksi levyllä on paljon tarjottavaa myös kitaristeille; vieraisiin lukeutuvat Steve Vai, Zakk Wylde, Ron ”Bumblefoot” Thal, Kiko Loureiro ja Joe Bonamassa.

Vieraileville huippusoittajille on jätetty aika vapaat kädet ilmaista itseään. Vaikka se onkin johtanut upeisiin suorituksiin, värittyvät biisit myös paljon vierailijan mukaan ja lopputuloksena on vähän kokoelmamainen tunnelma. Yhtenäisten soundien ja progemetallialavireen takia homma pysyy kuitenkin Buddy Miles -coveria Them Changesia lukuun ottamatta aika hyvin kasassa. Biisin blues rock sopii levylle niin huonosti, että tuntuu kuin levy olisi vaihtunut soittimessa. Levy olisi myös ilman Joe Bonamassan laulamaa raitaa täysin instrumentaalimusiikkia.

Mutta useinhan nämä virtuoosien soololevyt ovat enemmän soittonäytteitä kuin taiteellisia statementtejä. Kiinnostavaa, luovaa ja erittäin taitavaa soittoa The Phoenix tarjoaa roppakaupalla.