Levyarvio: Muuntautumiskykyä skenen kuumimmasta ytimestä – Ninni Forever Bandin arkinaivismi kelpaa hyvin voimasoittoon

Ninni Forever Band
Uusi yhtye
Jukan Musiikki

Kolmannella Ninni Forever Bandin albumilla soittaa kirjaimellisesti uusi yhtye, sillä aiemmin soolona operoinut Ninni Luhtasaari tuli pyytäneeksi mukaan varsin tunnettuja suomi-indiemuusikoita: Joni Ekmania, Sini Mäenpäätä ja Risto Ylihärsilää. Jukka Nousiainen auttoi tuottamisessa ja myös julkaisee levyn. Ollaan ihan cv-mielessä viime vuosien skenen kuumimmassa ytimessä.

Ei haittaa, sillä tältä porukalta löytyy musiikillista muuntautumiskykyä siinä määrin, ettei Uusi yhtye kuulosta liikaa miltään heidän muualla tekemältään. Tietysti se johtuu ennen muuta Luhtasaaren lauluista, sillä hänellä on vahva ja puoleensavetävä oma ääni. Konkreettisestikin: Luhtasaari on hieno vokalisti, ilmeikäs ja hyvällä tavalla siloittelematon.

Kertojanääni saa eräänlaisen arkinaivisminsa välttämään ne karikot, jotka tällaiseen ilmaisuun yleensä liittyvät. Väliin musiikki on herttaista, väliin riemukasta, ja natsiakin muistetaan sanoa natsiksi. Laulut ovat vaivattoman tarttuvia ja uuden yhtyeen musisointi sisältää sävyjä suomirockista, elektropopista ja jopa rautalangasta.

Kyllä tätä kelpaa kuunnella voimasoittoon asti.