Levyarvio: Nousukänninen tonttulauma aalloilla – Alestorm penkoo taas musiikillisten puujalkavitsien aarrearkkua

Alestorm
Curse Of The Crystal Coconut
Napalm

Skottimerirosvojen kumiankka purjehtii vakaasti kohti metallin korkeimpia aallonharjoja. Näissä tyrskyissä ei järki päätä pakota eikä kukaan huku ämpäriin, mököttäjät vedetään kölin alitse ja absolutistit köytetään laivan keulakuvaan. Mielensäpahoittajat saavat kävellä lankkua pitkin.

Kuudes täyspitkä Curse Of The Crystal Coconut ei muuta keltaisen kumialuksen kurssia piiruakaan. Alestorm on älyvapaa, toistakymmentä vuotta samanlaisena itseään toistanut puujalkavitsi. Se kuulostaa edelleen nousukänniseltä tonttulaumalta.

Tämäkin aarrearkku on täynnä folk-sävyistä power metal -poljentoa ja merimieslaulumaisia, vaivatta mukana mölistäviä kertsirallatuksia. Ne kuorrutetaan absurdeilla viinanhuuruisilla piraattilyriikoilla ja kruunataan syntikkahaitareilla, kasibittisoundeilla sun muilla korniuksilla sekä oikeilla viuluilla, vaskipuhaltimilla ja kaikenkarvaisilla tinapilleillä. Sekalaista seurakuntaa ja iänikuista mullikuoroa kipparoi hauskalla aksentilla räksyttävä laulaja-keytaristi Christopher Bowes. Alestorm on samaa tasalaatuisen naurettavaa renkutusta albumista toiseen. Juuri siksi se shanghaijaa aina mukaansa. Yarrr!