Levyarvio: Nu metalin iskän kivisempi tie – Sevendust on jäänyt innovatiivisten kollegojensa varjoon

Sevendust
All I See Is War
Rise

Sevendustin vuoden 1997 debyytti yhdisteli saumattomasti nu metalia, industrialia ja Lajon Witherspoonin sielukkaita lauluosuuksia. Bändi erottui Deftonesin tavoin vuosituhannen vaihteen pomppumetallimassasta vahvalla melodisuudellaan. Siinä missä Deftonesin on onnistunut nu metal -skenen kuoltua uusiutua ja pysyä alternative metalin huipulla, on Sevendustin tie ollut kivisempi.

Sevendust on innovaation sijaan lähinnä keskittynyt pelkistämään soundiaan. Ilman nu metal -rytmejä ja konesoundeja sen ongelmaksi on kuitenkin muodostunut tasapaksuus. Vaikeiden vuosien jälkeen bändi on taas päässyt jaloilleen ja Black Out The Sun (2013) ja Kill The Flaw (2015) olivat vahvoja ja itsevarmoja levyjä.

All I See Is War seuraa kahta edeltäjäänsä niin hyvässä kuin pahassakin. Soundit ovat modernin raskaat ja parhaimmillaan (Not Original, Dirty) sävellykset ovat kikkailemattomia, tarttuvia ja tyylikkäitä. Valitettavasti levy ei tarjoa bändin faneille minkäänlaisia yllätyksiä ja alkaa tuntua vanhan rutiinin toistolta. Myöskään biisimateriaali ei enimmäkseen yllä singlejen tasolle. Tämän olisi varmaan tarkoitus olla aikuisempi versio Sevendustista, mutta tuloksena on harmitonta isämetallia.