Levyarvio: Nyt ei vanhat vitsit naurata – Supersuckersin kliseekavalkadi uuvuttaa kuulijan

Supersuckers
Play That Rock ’N’ Roll
Steamhammer

Arizonan Tucsonissa yli 30 vuotta sitten perustettu Supersuckers on matkan varrella ammentanut isostikin laitapuolen kantrista, mutta 13. studioalbuminsa keskittyy trion ainoan alkuperäisjäsenen Eddie Spaghettin johdolla perusasiaan. Kliseisesti nimetty Play That Rock ’N’ Roll on raa’asti rock’n’rolliaan jyräävä levy, jonka biiseihin Supersuckers imee itselleen uskollisena toistuvia välähdyksiä menneestä.

Ain’t Gonna Stop (Until I Stop It) rullaa virittelynsä jälkeen kuin The Cult ja You Ain’t The Boss Of Me käy terästetystä variaatiosta Suzi Quatron Can The Canista. Levyn nimiraidalla Supersuckers mainitsee Ramonesin ja Motörheadin, mutta itse kappale on lähinnä velkaa Ducks Deluxen Fireballille. That’s A Thing kiitää The Heartbreakersin vauhdilla ja Last Time Againin speed on kuin onkin Lemmyn sukua. Albumin yllättävin biisi on Michael Monroen Dead, Jail Or Rock ’N’ Roll, jonka versiointi sopii kokonaisuuteen vähintäänkin luontevasti.

Play That Rock ’N’ Rollin suorasukaisuus ja viitteellisyys antavat ymmärtää Supersuckersilla olevan myös jonkinasteista huumorintajua. Vai kertooko Getting Into Each Other’s Pants yhdenlaisen ristiinpukeutumisen sijasta sittenkin jostain ihan muusta?