Levyarvio: Onko elämää pieleen menneen ajoituksen jälkeen? LCMDF sai vihdoin valmiiksi Sad Bangers -albuminsa

LCMDF
Sad Bangers
Playground

Pääsy Kitsunén kokoelmalle oli Emma ja Mia Kemppaisen LCMDF-yhtyeelle kova meriitti, mutta debyyttialbumi Love & Nature (2011) myöhästyi ikävästi indie-elektron aallonharjalta. Sittemmin duo on saanut kappaleitaan julki tasaisen verkkaiseen tahtiin. Toinen pitkäsoitto on ollut hilkulla kahdesti: Mental Health -ep:t (2012-2013) poikivat albumillisen verran biisejä, ja vuonna 2015 solmittu levydiili helsinkiläisen Cocoa Musicin kanssa tähtäsi albumijulkaisuun.

Periksiantamattoman duunin, juhlimisen, vastoinkäymisten, kyynelten ja burnoutin jälkeen on vaikea kakkosalbumi vihdoin ulkona, taas uuden julkaisijan kautta. Ensikuuntelulla se kuulostaa jopa liian hiotulta. Särmiä on hinkattu studiossa pitkään. Vanhemman tuotannon punkrosoisuus ja hu(i)kattujen vuosien kokeilevuus ovat jääneet taakse. Another Sucker on hyvin määrätietoisesti rakennettu hitiksi.

Toistuvat kuuntelut puhkaisevat suojapanssarin. Entistä itsevarmempi, ytimekkäämpi ja tarttuvampi Sad Bangers päihittää esikoisalbumin, joka seisoi neljän aloitusbiisinsä varassa. Nyt hyvä jytinä jatkuu Waterfalls-raidan viimeiseen sekuntiin asti. Seuraavaksi LCMDF voisi alkaa lunastaa Call It A Night -kappaleen herättämiä lupauksia.