Levyarvio: Rakkauden ilosanomaa seniori-ikäisen kokemuksella ja karismalla – Lee Fields on vereväsieluinen soul-tulkitsija

Lee Fields & The Expressions
It Rains Love
Big Crown

Lee Fieds kuuluu niihin soulsankareihin, jotka ovat päässeet kunnolla suosion makuun vasta vanhemmalla iällä. Ja hyvä niin, sillä edelleen aktiivisesti levyttävä artisti on ylistyslauseensa ansainnut.

Fieldsillä on mittarissa lähes 70 vuotta, mutta hän tunnelmoi It Rains Love -uutuudella kuin voimiensa tunnossa poukkoileva nuori ori. Silti tekeminen ei ole hätiköityä – eletyt vuodet kuuluvat särmikkään sielukkaassa tulkinnassa.

It Rains Love tekee kymmenen kappaleen mittaisen, kompaktin matkan klassisen bändivetoisen soulin synnyinseuduille.

Fields julistaa läpi levyn rakkauden ilosanomaa karismaattisesti ja vaivattoman oloisesti. Uusia temppuja ei tarjoilla, mutta osaaminen on vahvaa ja vakuuttavaa.

Albumi on soitannollisesti ja tuotannollisesti nautinnollisen luomu ja riisuttu kokonaisuus. Ehkä hivenen tasapaksusta biisimateriaalista nousevat esiin Wake Up ja Love Prisoner, joissa The Expressionsin mehukas bändisoitto sykähdyttää erityisesti. Etenkin bassolinjat ja tyylillä sovitetut torviosuudet miellyttävät.

Menetimme soulmies Charles Bradleyn toissa vuonna, mutta onneksi hänen vereväsieluinen kollegansa jaksaa vielä porskuttaa.