Levyarvio: Räppilegendan testamentti on viiden tähden täysosuma – People Under The Stairs pysyi loppuun asti tyylilleen uskollisena

People Under The Stairs
Sincerely, The P
Piecelock 70

Kun takana on yli 20-vuotinen ug-räppilegendan ura, voi hyvillä mielin jäädä eläkkeelle omilla ehdoillaan sekä sataprosenttisesti tyylilleen uskollisena. Sincerely, The P on vilpittömästi länsirannikon duon yhteistyön päättävä teos, sämpleihin perustuvaa old school hiphopia, pitkälti LA-viboihin keskittyvä joutsenlaulu, jolla kelpaa poistua näyttämöltä.

Vaikka käsillä on viimeinen albumi, minkä voisi olettaa aiheuttavan monissa jonkinlaisia jännitystärinöitä, niin tunnelma on loppuun asti huoleton. Humoristinen sekä rennonletkeä asenne säilyy. Miehet tekevät räppiä tosissaan, mutteivät edelleenkään ota itseään liian vakavasti. Vai mitä sanotte Beach Boys -sampleistä hiphop-albumilla? Lisäksi tuntiin mahtuu pari aivan käsittämätöntä headbangerhittiä sekä useita fantastisia fiilistelybiisejä.

Tiukasti diy-filosofiaan läpi koko uransa nojannut kaksikko hoitaa kaiken itse ja vuosien saatossa he ovatkin kehittyneet teknisesti taitaviksi räppäreiksi sekä ilmiömäisiksi sämpläyksen mestareiksi, joilta sujuvat huoletta myös dj-työt sekä skrätsit ja tietysti myös itseopittu hi-fi-tuotanto oman Piecelock 70 -lafkan kautta.

Mikäli siis et vielä tunne tätä kaksikkoa, niin nyt aivan viimeistään on aika tutustua.