Levyarvio: Rohkeasti robottimonstereita ja puristeja vastaan – Tyrantin heavy rockissa soi suomenkielisten pioneerien henki

Tyrantti
Tyrantti
Playground

Nahka-Sami Silvennoisen, Henkka Segerin ja Paha-Tapio Pennasen NWOFHM-trio Tyrantti astuu albumikantaan isolla levy-yhtiöllä. Entistä kuumemmaksi tuotetun Tulipyörän metallikarjaisu loksauttaa kuulijoiden leuat auki ensikuulemalla. Biisi on edelleen yhtyeen kovin hitti, mutta eivät Kobra, nimikkokappale Tyrantti ja Rikotaan äänivalli kauaksi jää.

Raskas poljento on kääntynyt suomeksi parhaiten vanhakantaisempaa heavy rockia edustavilta Musta Risti- ja Seremonia-yhtyeiltä, joiden kautta on välittynyt Apollon ja Kimmo Kuusniemi Bandin kaltaisten pioneerien henki. Modernimman metallin kanavoiminen on ollut aina ongelmallisempaa. Rohkean kielivalintansa takia Tyrantti joutuu taistelemaan Judas Priestin levynkansissa esiintyvien robottimonsterien lisäksi niitä puristeja vastaan, joiden mielestä post-apokalyptisista aiheista ja sarjakuvien hirviöistä voi laulaa vain englanniksi.

Tyrantin kielivalinta saattaisi toimia erityisesti ulkomailla, joiden markkinoilla bändi kuulostaisi hyvin eksoottiselta. Suurempi kanto kaskessa on radioystävälliseksi hiottu, liiankin selkeä ja siisti tuotanto. Seuraavaksi enemmän vaaraa (myös sanoituksiin), rosoa ja tervettä käppäsyyttä peliin, niin tulee hyvä!