Levyarvio: Ryttylän raitilta syntisiin yökerhotunnelmiin – Pietarin Spektaakkeli tehtailee korvamatoja juurimusiikista ja hiphopista

Pietarin Spektaakkeli
Siivet
Roihis Musica

Viehätyin jo kovasti aikoinaan hypnoottisesta Tyttö lähtee tanssimaan -kappaleesta, ja nyt Pietari Kiviharju yhtyeineen päräyttää ulos kolmannen levyllisen uusia potentiaalisia korvamatoja. Turvalliseen bluespohjaan on tuupattu vaikutteita tasaisesti niin hiphopista, rockabillystä kuin iskelmästäkin. Välissä ehditään surffaamaan ja heilumaan jamaikalaisten rytmien tahdissa.

Riimitykset ovat yksinkertaisia mutta oivaltavia. Nuoruuden sekoilu on seestynyt eikä rakkaushuolienkaan vuoksi tarvitse turhia märistä. Elokuvallinen tunnelma kuljettaa karavaania eteenpäin. Murhaavan kaunis Jos oisit mun on ladattu täyteen lynchiläisiä värejä. Ryttylän raitti keventää huumorillaan draaman kaarta ja sulauttaa rap-maailman lopullisesti savuiseen yökerhofiilikseen.

Soitanto on maanläheistä ja soljuvaa, eikä mikään ihme kun taustalla häärii vanhan liiton hanuja. Mitja Tuuralan tyylikkäitä bassolinjoja ja Sami ”Kanttori” Niemisen urkuhuudatusta kuuntelisi vaikka maailman tappiin asti.

Siivet on kaiken kaikkiaan ehjä ja maukas kokonaisuus ja meiningistä huokuu miellyttävä yhteishenki. Voi vain kuvitella kuinka laiskanpulskea svengi tarttuu tulevilla keikoilla tanssijalkaan.