Levyarvio: Saisiko olla melankolisia lauluja suoraan haavoittuneesta sydämestä? Sellaisia toimittaa Sarah Walk

Sarah Walk
Little Black Book
One Little Indian

Kuinkahan monta kertaa esimerkiksi tällä palstalla on mainittu sanapari laulaja-lauluntekijä. Niin tässäkin. Ja jatketaan: Sarah Walk on vahva tulkitsija, jonka eteeriset laulut kertovat haavoittuneesta sydämestä. Esikoisalbumin aloitus- ja nimikkokappale Little Black Book ei ainakaan jätä ketään kylmäksi.

Jotakuinkin näin se on. Walkin keveänrosoinen ääni pysäyttää kuuntelemaan, ja ihmissuhteiden iloja ja enimmäkseen suruja käsittelevät laulut tulevat suoraan hertasta.

Aloituskappaleen lisäksi muun muassa Wake Me Up on vaikuttava laulu, jossa tempon ja volyymin vaihtelut antavat näyttöä artistin taidoista. Still Frames herkistänee kovemmankin luun. Sen sijaan Let Me Try on yksi levyn tylsistä raidoista, joissa melankolisuudessa kieriskely muuttuu jo ikävystyttäväksi.

Nainen ja piano on harvoin epäonnistunut yhdistelmä. Walk on kuunnellut Joni Mitchellinsä ja Tori Amosinsa, ja kelpo tulos siitä on syntynyt. Bändi tekee kokonaisuudesta vieläkin vahvemman. Levy ei toimi kuitenkaan niin hyvin, että sitä jaksaisi pyörittää taukoamatta. Ehkä hyvä niin, jotteivat pimeät talvi-illat synkenny entisestään.