Levyarvio: Säpäköitä käänteitä legendoja kunnioittaen – Nykyajan rockjunaa ei pysäytä mikään

Nykyaika
Lomakeskus Helvetti
Nappokääpiö

Kallion rock-kukko Otto Grundström on hyvässä vedossa tuoreimman rytmiryhmänsä kanssa. Autotallirockia soittavan Nykyajan ensialbumi Lomakeskus Helvetti kuulostaa vanhalta kunnon Tehosekoittimelta jalostettuna täysin uusille leveleille. Ensimmäinen biisi Poika on tullut kotiin saa aikaan hauskoja mielleyhtymiä. Kyseessä ei kuitenkaan ole pateettinen jääkiekkofanien hoilaus, vaan tiukka Hives-riffinen punkralli, jonka tarinassa rock-sankari palaa vuosien jälkeen lukuisten mimmiensä luo.

Levy on täynnä toinen toistaan säpäkämpiä käänteitä. Mihinkään tiettyyn rockpoljentoon ei jämähdetä ja musiikillisia variaatioita löytyy kautta vaihtoehtorockin alalajiston. Oton tuttu fraseerauskin on rikastunut uusin nyanssein. Levyn nimibiisi Lomakeskus Helvetti on ensimmäinen esimerkki levyn monipuolisuudesta. Varsinkin laulun rytmitys tuo mieleen Tuomari Nurmion. Terveiset alakerrasta jytisee Nirvanamaisesti grungen ja post-punkin välimaastossa kun taas Tyrannilisko paahtaa menemään glam rockin legendoja kunnioittaen.

Kaikessa on lopulta kyse rock’n’rollin hienoudesta. Se on kuin juna jota ei voi pysäyttää mikään. Ei edes vääjäämätön ikääntyminen.