Levyarvio: Särkyneet keksi ikiliikkujan – Sinä nouset -albumi on pakko laittaa soimaan yhä uudelleen

Särkyneet
Sinä nouset
Svart

Särkyneiden pitkään odotettu neljäs albumi on myöhäsyntyinen jalokivi yhtyeen naiivin romanttisessa 10-luvun punk-/powerpop -jatkumossa. Nimikappale ja Salaisuudet miellyttävät sävellyksinä ja bändisovituksina erityisesti. Discokellarin sanoitus on yhteiskunnallisesti purevin. Pysäyttävä pianobiisi Hänet nähtiin vielä lauantaina päättyy valkoiseen kohinaan kuten laulun Jannen elämä.

Kuin sattumalta Särkyneet on osunut samoille apajille parin muun artistin ässäbiisin kanssa. Hyvän mielen kappale Housut kantaa samaa nimeä kuin Toistuvien Yllätysten kesähitti. Kasevaa-niminen pastissi löytyy vokalisti Milla Härmän Juuso-veljen Lokit-yhtyeen uudelta levyltä. Särkyneiden biisi ei tosin kuulosta yhtään Kasevalta. Ylösrakentava Älä lannistu Tanja jää valitettavasti toiseksi Itä-Hollola Installaation Pidä huivista kii Tatjaanalle.

Edellisten levyjen tapaan Lauri Elorannan tuottamalla levyllä on vain yhdeksän tiivistettyä pop-helmeä, joista viimeinen on puolentoista minuutin rautalankainstrumentaali Twist, kunnianosoitus Agentsille ja Karkkiautomaatille. Kritiikkiä voi siis antaa albumin liian lyhyestä kestosta: se on pakko laittaa pyörimään yhä uudelleen.