Levyarvio: Siirappisten sänkypuuhien sävelet yhteen putkeen – Whitesnake paketoi balladinsa

Arvio julkaistu Soundissa 11/2018.
Kirjoittanut: Mikko Merilinna.

Arvio

Whitesnake
Unzipped... The Love Songs
Rhino

David Coverdale on paketoinut siirappisimmat sänkypuheensa kokoelmaksi, ja keski-ikäisten joulumarkkinat kiittävät. Whitesnaken nimeä kantava mutta enimmäkseen Coverdalen 2000-luvun bänditouhuihin sekä soololevyjen materiaaliin keskittyvä levy tarjoilee sekä remastereita vanhoista hitureista että ennen kuulemattomia sovituksia tutuista – vaan ei riittävän tutuista – kappaleista. Unzipped-albumin suurin miinus onkin, että niisniistä kaikkein kuolemattomimmista Whitesnake-ralleista ei nyt ole akustisia uusintaversioita tehty.

Seitsemääkymppiä lähestyvän Coverdalen ääni on totta kai yhtä hinajainen kuin ennenkin, ja muutamat aikaisemmin julkaisemattomat kappaleet soivat sielukkaina ja jopa spirituaalisina: All The Time In The World folksävyineen saattaa nousta paketin parhaimmaksi biisiksi, ja Easier Said Than Done -uudelleensovituksessa Coverdale laulaa kuin nuoruuden päivinään.

Ehkä tämä levy on juuri sitä, mitä vanheneva stadionrokkari studiossa haluaakin tehdä. Vuosikymmenten tuoma syvällinen ammattitaito ja vilpittömyys kuultavat läpi, mutta kovinkaan jännittävää musiikkia Unzipped ei sisällä.

Lisää luettavaa