WHITESNAKE: Box ‘O’ Snakes: The Sunburst Years 1978-1982

Arvio julkaistu Soundissa 12/2011.
Kirjoittanut: Antti Mattila.

Arvio

WHITESNAKE
Box ‘O’ Snakes: The Sunburst Years 1978-1982
Sunburst

Hyvän musiikin voi myydä aina uudelleen. Sen voi tehdä raapaisemalla uudelleenjulkaisuun mukavat avaussanat ja etsimällä kylkeen pari mitätöntä lisäraitaa. Liian harvoin se tehdään kuten  Box ‘O’ Snakes, massiivisena äänen, kuvan ja painetun sanan kertauksena yhdestä vaiheesta bändin uralla. Vielä harvemmin julkaisu on jo pelkkänä esineenä näin houkutteleva.

Viisi ensimmäistä albumia lp-mallisina pahvikotelo-cd:inä, ensi-ep painavana valkoisena vinyylinä, livejulkaisuihin harvinaista ja ennenkuulematonta, dvd:lle promovideota, tv-esiintymistä ja bootleg-keikkaa arkistojen kätköistä. Kruunuksi historiikkina toimiva kuvakirja, jolla David Coverdale ja kitaristi Bernie Marsden muistelevat haastattelun kautta. Tätä tyylikkäämmin bändihistoriaa on jo vaikea tuoda julki. Vastaava vinyylilaatikko olisi ainoa keino.

Vuosina 1978-1982 bluesrokkaava Whitesnake matkasi Deep Purplen hajoamisen järkyttämän keulamiehensä johdolla supertähteyden porteille. Ajanjakso jää historiaan Whitesnaken tuotteliaimpana, mutta myös kauttaaltaan laadukkaana – siitä Box ‘O’ Snakes on kirkuva todiste.

Hardrock- ja heavymetallimaailma tuntee monta toinen toistaan tyylikkäämpää ja legendaarisempaa keulamiestä. David Coverdale on heistä kaikkein kovin ja korskein. Enkä anna yhtään periksi.

Lisää luettavaa