Levyarvio: Sinfonia soikoon! Blind Guardian saattoi vihdoin valmiiksi suurisuuntaisen projektinsa

Blind Guardian Twilight Orchestra
Legacy Of The Dark Lands
Nuclear Blast

Blind Guardianin tuore levy selvittää aika paljon bändin menneisyydestä. Uutuus on käytännössä lähempänä klassista musiikkia kuin metallia. Kyseessä on kokonainen teos, ei siis pelkkä teemalevy. Bändi alkoi työstää tätä albumia ainakin ajatuksen tasolla jo vuonna 1996. Liekö tässä syy siihen, että bändin fokus tässä matkan varrella julkaistuilla levyillä ei ole ollut aina ihan kohdallaan.

Legacy Of The Dark Lands on kunnianhimoinen teos. Periaatteessa se kävisi muotonsa puolesta vaikka oopperasta tai jonkinlaisesta elokuvamusiikkikokonaisuudesta. Sävellykset ovat sovituksiltaan isoja, kuten asiaan kuuluu, mutta usein varsin maltillisia. Oikeastaan sovitukset vaikuttavat usein jopa varovaisilta, mutta kun muistaa, että kyseessä ei ole mikään sinfoniametallilevy, ne pääsevät kohoamaan niille kuuluvaan arvoon. Levyn 24 raitaa herättivät aluksi määrällään pelonsekaista kunnioitusta, mutta koska kaikki lyhyet siirtymätkin on eroteltu omiksi kappaleikseen, kokonaisuus ei oleellisesti poikkea mitaltaan tavallisesta levystä.

Blind Guardian on haukannut ison palan, mutta pystyy hallitsemaan sen varsin hyvin. Toisaalta metallisempaa ilmaisua jää kaipaamaan.