Levyarvio: Tiukka tahti tuottaa laatutyötä – Uudistunut Burning Witches tarjoilee voimaa ja jylhää jytinää

Burning Witches
The Witch Of The North
Nuclear Blast

Sveitsiläisbändi on puskenut uransa alkuvaiheen kovalla vauhdilla eteenpäin. Neljä levyä viidessä vuodessa on nykyaikana paljon mille tahansa bändille etenkin kun joukkue on uudistunut matkan varrella pariin otteeseen.

Jos Burning Witchesin tahti on ollut kova, on se ollut sitä hyvästä syystä. Kun kerran musiikkia syntyy, niin mitäpä sitä pidättelemään, kun laaduntarkkailu pitää huolen siitä, että puolivillaista ei päästetä läpi. Kvintetin jokainen levy on vienyt bändiä ainakin pikkuisen uuteen suuntaan. Vaikka yhtye nojaa edelleen vankasti brittityyliseen kasariheviin, tuoreelta albumilta voi aistia ripauksen sankarimetallia, joka on se yhtyeen tuorein piirre.

Burning Witchesin aiemmilta levyiltä on ollut helppo poimia ne selkeät lippulaivat, mutta uuden levyn kappaleet palvelevat tiukemmin kokonaisuutta. Biisit tarjoilevat voimaa ja jylhää jytinää riittämiin. Taisteluväsymystä alkaa valitettavasti olla ilmassa, sillä sävellykset itsessään eivät kaikilta osin yllä yhtä lennokkaalle tasolle kuin parilla edellisellä levyllä.

The Witch Of The North on silti laatutyötä. Tiukka työtahti on opettanut bändille, miten joukosta riffejä jalostetaan laadukkaita hevibiisejä ja saadaan ne kuulostamaan hyvältä. Ja tällä hetkellä se on Burning Witchesille oleellista.