Levyarvio: Tunkkaista kuoloa syvältä hautaholvista – Worthlessin kolmonen on karua death metalia punk-otteella

Worthless
Melancholic Rites
Omakustanne

Melancholic Rites on tamperelaisen Worthlessin kolmas pitkäsoitto. Kaksikko paahtaa menemään oikealla tavalla tunkkaista ja primitiivistä kuolometallia, joka kumpuaa jostain syvältä hautaholvista, mutta jonka suttuisen ja sahan lailla surisevan äänimaailman keskeltä nousee esiin myös melodisuutta ja koukkuja.

Worthlessin ote death metalista on melko punk ja rummuilla taottava humppa pysyttelee keskitempon tietämillä muutamin irtiotoin niin nopeampaan kuin myös hitaampaan jyräykseen menemättä kuitenkaan ihan holtittomaksi blastaamiseksi tai syviin doomsyövereihin. Soundimaailma on karu, kitarat lanaavat kaiken alleen eikä kaikua ole säästelty millään osa-alueella. Tämä toisaalta kuuluu ja istuu tyyliin, toisaalta hieman puuduttaa. Onneksi levyllä on mittaa napakat 35 minuuttia, mikä on kerta-annokseksi varsin sopiva.

Melancholic Rites esittelee pätevää kotimaista death metal -osaamista, joka ei koruttomuudessaan ja alkukantaisuudessaan ole ehkä ihan jokaisen pala kakkua. Biisitärppeinä mainittakoon tässä viitekehyksessä varsin tarttuva ja ”hitikäs” Carnival Of Sin, melodinen Lunatic ja vauhdikas Choreomania.